Folkedans Fyn

Sammenslutningen af Folkedanserforeninger på Fyn

Log ind

Log ind

Musik

Uden musik ingen dans. Derfor er det jo meget heldigt, at vi har den rige danske folkemusik at trække på. En række dygtige spillemænd (og kvinder) sørger for, at vi har levende musik til dansen. Og til legestuer og stævner kan du opleve et spillemandsorkester på 20-30 spillemænd – eller måske mere, hvis du er heldig.

Der er ingen risiko for, at vi løber tør for musik. Der er flere tusind melodier at vælge imellem, og der kommer hele tiden flere til – både, når gamle melodier i glemte nodehæfter bliver genopdaget, og når der bliver skrevet helt nye melodier.

Spiller du et violin, harmonika, klarinet, kontrabas eller noget helt andet? Så bare kom og vær med! De fleste foreninger vil meget gerne have flere spillemænd. Og spillemand bliver man ikke ved en lang teoretisk uddannelse, men ved at spille sammen med erfarne spillemænd. At kunne danse er ikke noget krav, men det kan være en fordel.

Spillemændene har deres egne kurser, hvor de kan få ny musikalsk inspiration. Ved mange legestuer er der spillemandskursus inden legestuen, men der er også separate kurser.