Folkedans Fyn

Sammenslutningen af Folkedanserforeninger på Fyn

Log ind

Log ind

Øhavskvadrillen

Foreningen blev stiftet 8. november 2008, så vi har ikke eksisteret som selvstændig forening i så mange år.

Det hele startede med, at vi var nogle stykker, der havde lavet opvisninger sammen nogle gange og efterhånden syntes vi, det kunne være helt sjovt at udbygge dette arbejde. Samtidig kunne vi tænke os at lave noget på hverdage for øvede dansere og så tænkte vi, at vi hellere måtte blive en forening, så vi kunne få lokaler gennem kommunen.

Foreningens navn er ØHAVSKVADRILLEN og vi har hjemsted i Svendborg Kommune.

Vores formål er bl.a. at medvirke til at højne kvaliteten indenfor udførelsen af folkedans i form af opvisninger i Danmark og i udlandet samt fremme det socialt forpligtende fællesskab i foreningen.

Vi har deltaget i DM for hold i åben række i 2012, hvor vi vandt en bronze-medalje. I 2014 var vi igen med til DM i senior-rækken, hvor vi vandt en sølvmedalje.

Foreningen har kun 10 medlemmer, men vi er alle VILDE MED DANS, for ellers kunne det vist ikke fungere. Vi danser alle i en anden  lokal-forening ud over at være med i Øhavskvadrillen. Foreningen er medlem af Folkedans Danmark og Folkedans Fyn, da vi synes, det er vigtigt at bakke op om det store arbejde, der gøres disse steder for folkedansen i Danmark.

Den 2. tirsdag i måneden har  vi TIRSDAGSDANS, det er dans for øvede dansere, hvor Jytte Brændgaard og Ida Hansen er gennemgående instruktører og så har vi 2-3 gæsteinstruktører  i løbet af året. Musikken leveres af Ninna Aasen og Janet Vahl. Det er bl.a. danse, der ikke danses så ofte i foreningerne, det kan være pardanse, rækkedanse, kvadrilledanse o.s.v.

Vi er godt tilfredse med fremmødet til TIRSDAGSDANS, hvor vi er mellem 3 – 4 kvadriller, der  arbejder ihærdigt med trin, holdninger og danse af forskellig art indenfor folkedansens område.

Alle vores instruktører har givet os stor inspiration og noget at arbejde videre med, og da de har frie hænder til at sammensætte et program, har det været meget varieret, og danserne  udtrykker  stor tilfredshed med både dansen og musikken.

Vi har det rigtig sjovt og får pulsen op… Der er plads til flere, hvis nogen skulle have lyst at prøve at være med.

De øvrige tirsdage fra september til maj hjælpes vi ad med at træne opvisningsprogrammer og evt. andre danse. Vi har ingen fast instruktør. Musikken til vores opvisninger står Claus Lisberg for sammen med Tonny Jensen. Vi træner de fleste gange efter optagelser fra vores spillemænd, så de ikke behøver at komme hver gang og heller ikke behøver at sidde og vente, når vi skal prøve tingenen af igen og igen.

Vi danser om tirsdagen fra september til maj på Vestermarksskolen, Skolebakken 6 i Ollerup, 5762 V. Skerninge.

Ud over at danse, så har vi faktisk også travet mange hyggelige ture på Øhavsstien – og det var faktisk disse ture, der gav os ideen til foreningens navn.

Stiftet

8. november 2008

Sæsonstart

10. september 2019

Sæsonslut

14. april 2020

Øvested

Vestermarksskolen, Skolebakken 6 i Ollerup, 5762 V. Skerninge

Øvedage

TIRSDAGSDANS: kl. 19.30 - 22-00 den 2. tirsdag i måneden
Enkelte gange første tirsdag i måneden
Øhavs-træning: øvrige tirsdage kl. 19.30 - 22.00

Formand

Svend Johansen
bsgemal@gmail.com
Tlf. 21607378

Kasserer

Jytte Brændgaard
jyka@live.dk
Tlf. 21689809

Instruktør

  • Tirsdagsdans: Ida Hansen og Jytte Brændgaard
    gæsteinstr. 2019/20: Palle Knudsen og Desirèe Graubæk

Musik

  • Tirsdagsdans: Ninna Aasen og Janet Vahl
  • Øhavs-træning - ad hoc - Claus Lisberg og Tonny Jensen